I fokuskampen i tredje runde av Premier League 2024/2025 spilte Manchester United mot Liverpool på Old Trafford. Til slutt beseiret Liverpool Manchester United 3-0 på bortebane med Salahs pasning og skudd og Diaz sitt dobbeltmål, og vant tre ligaseire på rad, mens Manchester United gikk på to tap på rad og havnet i et dilemma.

I begynnelsen av kampen viste spillerne iført Liverpool drakt et sterkt angrep. I det 3. minutt var Jotas lave skudd på venstre side av 16-meteren litt utenfor det lengste hjørnet og klarte ikke å omskrive scoringen. I det 6. minutt ble Arnolds mål dømt ugyldig fordi Salah var offside. Etter det var de to sidene viklet inn på midtbanen og det var vanskelig å skape effektive skuddmuligheter.

I kampens 31. minutt gjorde Casemiro en pasningsfeil på midtbanen. Gravenberch grep muligheten til å drible ballen foran i 16-meteren og la ballen raskt inn til Salah som ble satt inn på høyresiden. Salah sendte ballen direkte til bakpunktet uten å stoppe, og Diaz headet ballen i høy fart for å hjelpe Liverpool med å ta en 1-0 ledelse.

I det 39. minutt prøvde Manchester Uniteds Mazrao et langskudd utenfor 16-meteren, men skuddet ble for rett og ble enkelt løst av Alisson. På slutten av kampen fikk Liverpool nok en god mulighet gjennom høytrykkspressing i frontbanen. I det 41. minutt stjal Diaz ballen fra føttene til Casemiro, og Salah mottok den og sendte ballen midt i sekstenmeteren med utsiden av foten. Diaz satte raskt inn og skjøt direkte uten å stoppe ballen for å score, og Liverpool utvidet ledelsen til 2-0.

Automatisk kladd
Salah iført Liverpools tredje Billige fotballdrakter

Kort tid etter starten av andre omgang prøvde Manchester United å forsterke offensiven. I det 51. minutt scoret de nesten gjennom en heading, men Alisson reagerte raskt for å redde ballen. I det 55. minutt gjorde Manchester Uniteds midtbanespiller en ny feil. McLister fanget ballen med hell og avanserte raskt foran straffefeltet. Sobosla sendte ballen til Salah som fulgte på høyre på toppen av buen. Salah dyttet ballen i mål og utvidet til 3-0.

I de påfølgende kampene, selv om Manchester United organiserte angrep mange ganger, var det vanskelig å danne en effektiv trussel. I det 62. minutt la Rashford et innlegg og Zirkzee headet ballen fra kloss hold, men den ble blokkert av Alisson igjen. Liverpool fortsatte å kontrollere spillets rytme og forsøkte å utvide scoringen igjen gjennom kryss og langskudd fra vingen, men alt mislyktes. Til slutt endte kampen 0-3 i en heftig konfrontasjon mellom de to sidene, og Manchester United klarte ikke å snu utviklingen på hjemmebane.

Tapet av denne kampen satte Manchester United i en nedgang i begynnelsen av den nye sesongen, og to ligatap på rad utløste tvil om laget fra omverdenen. Manchester United må raskt justere statusen og gjenvinne momentumet i neste kamp for å unngå ytterligere utvidelse av den baklengs situasjonen.