Rapporter som Billige Newcastle fotballdrakter krever straffesparkkonkurranse for å motstå inspirerte Blackburn Rovers på Ewood Park; Anthony Gordons åpning i andre omgang ble avbrutt av Sam Szmodics’ sjette FA-cupmål denne sesongen; Martin Dubravka redder to straffer i straffekonkurransen mens Magpies går videre

Martin Dubravka reddet to ganger da Billige Newcastle fotballdrakter barn slo Blackburn 4-3 på straffe etter uavgjort 1-1 i en overbevisende FA-cup femte runde på Ewood Park tirsdag.

Newcastle-målvakten nektet Sammie Szmodics og Dom Hyam fra flekken for å sikre en nervøs seier etter at Premier League-antrekket ble tatt hele veien på 16. plass i Sky Bet Championship.

Blackburn hadde hatt overtaket i store perioder av kampen, men falt på etterskudd da Anthony Gordon brøt dødlåsen etter 71 minutter.

Rovers slo tilbake og tvang frem ekstraomganger med en utligning fra det imponerende Szmodics, men ingen av sidene kunne finne en vinner før det falt til spot-spark for å bestemme utfallet.

Eddie Howe sa: «Det er klart mye som satte på utfallet, så jeg syntes spillerne taklet øyeblikket strålende, målvakten og utespillerne som tok straffene.

Billige Newcastle fotballtrøyer barn
Blackburn 1-1 Newcastle

Hvordan Billige Newcastle fotballtrøyer barn kom forbi modige Blackburn

Spillet ble forsinket med 15 minutter for å la alle fans komme i bakken og var så trege med å komme i gang, det første å merke seg var en tennisballprotest fra Blackburn-fansen.

Supportere frustrerte over klubbens fortsatte eierskap av det indiske fjærfefirmaet Venky’s, som nå er inne i sitt 14. år, lobbet symbolsk baller inn på banen i det 14. minutt.

Forsinkelsen var kort, og da handlingen ble gjenopptatt var det Blackburn som slo seg raskere.

Szmodics var den største faremannen for Rovers og gikk tett da han slo et skudd i sidenettet.

Tyrhys Dolan brøt inn i feltet og hentet en god redning fra Dubravka, hvis fingertuppberøring avviste ballen forbi Szmodics.

Szmodics prøvde deretter lykken fra langt hold, og fant bare keeperen, før han slo Fabian Schar og testet Dubravka igjen.

Newcastle tilbød lite før pause bortsett fra et vinklet Sean Longstaff-angrep som ikke plaget Aynsley Pears.

Rovers startet andre omgang lysere og Dolan kalte Dubravka i gang igjen med et fast slag fra kanten av området.

Newcastle-manager Howe endret balansen like etter timen da han sendte på Miguel Almiron, Lewis Miley og Ashley Barnes i en trippelbytte.

Magpies begynte å ta kontroll og Blackburn måtte rykke unna etter at en Kieran Trippier-heading ble blokkert på streken.

Longstaff headet over fra en corner og Gordon burde ha gjort det bedre enn å skyte rett på Pears etter å ha blitt spilt gjennom.

Gordon gjorde opp for det da han brøt gjennom 19 minutter etter gangen, og strøk rolig hjem etter et godt løp og ryddig nedskjæring av Almiron.

Det føltes hardt for Rovers, men i stedet for å legge seg ned og akseptere nederlag, samlet vertene seg.

Newcastles ledelse varte i åtte minutter da Arnor Sigurdsson brøt ned på høyresiden og plukket ut Dilan Markanday, som dunket et førstegangsskudd mot tverrliggeren.

Szmodics var den raskeste til å reagere på returen og ledet den sprettende ballen kjølig inn i nettet.

Rovers tok nesten seier på pause da Yasin Ayaris avviste skudd ble reddet av Dubravka med beina.

Newcastle hadde den første muligheten i ekstraomgangen, men Pears produserte en strålende dobbelredning for å nekte Gordon og Longstaff på nært hold.

Gjestene så sikre på å score i det 112. minutt da Gordon brøt seg inn i feltet og ballen ble plassert for Bruno Guimares, men Scott Wharton blokkerte mirakuløst på streken.

Szmodics hadde en ny sjanse i andre enden, men igjen var Dubravka våken.

Det var Dubravka som beviste helten i shoot-out, selv om det gikk til siste spark etter at Barnes hadde reddet innsatsen, da han vippet Hyams skudd på stolpen.